3. "מדינת היהודים"- מי כתב את הספר , עיקרי התוכן ( הבעיה ופתרונה – בתמציתיות) : ספרו של בנימין זאב הרצל , שפורסם ב-1896 אחרי סירובם של הברון רוטשילד והברון הירש לתרום כספים להגשמת הרעיון של המדינה היהודית. בספר מביא הרצל את עיקרי תורתו להגשמת רעיונותיו. הוא מנתח את שאלת היהודים , מקורות האנטישמיות וחוסר התועלת במאבק נגדה. הרצל מגיע למסקנה כי הפתרון ליהודים יהיה רק במדינה יהודית חופשית וכמו כן הרצל מציע בספרו הצעה מפורטת להקמת מדינה יהודית – ע"י "החברה היהודית" ו"אגודת היהודים". הרצל טוען : הבעיה – לאומית – פתרונה לאומי. .
5. תכנית באזל – הגדרה , עיקרי התכנית תכנית שהועלתה בקונגרס הציוני הראשון , באזל שוויץ 1897 ע"י הרצל , התכנית מגדירה את מטרות הציונות ואת הדרכים להשגת מטרה זו "הציונות שואפת להקים לעם ישראל בית מולדת בארץ-ישראל , כמובטח על-פי משפט הכלל" לשם השגת מטרה זו מתכוון הקונגרס לנקוט אמצעים אלה א. פיתוח תכליתי של הארץ ע"י יישובה ביהודים עובדי אדמה , בעלי מלאכה ועוסקים במשלוח יד . ב. ארגון היהדות וליכודה על ידי מפעלים יעילים , מקומיים וכלכליים , בהתאם לחוקי כל ארץ וארץ. ג. הגברת הרגש הלאומי וההכרה הלאומית היהודית. ד. פעולות הכנה כדי להשיג את הסכמת הממשלות , שיש צורך בהן למען הגיע אל מטרת הציונות.
6. הצעת אוגנדה – עיקרי ההצעה , נימוק אחד בעד התיישבות יהודית באוגנדה ונימוק ב- 1903 הציע צ'מברליין , שר המושבות הבריטי להרצל תכנית התיישבות יהודית באוגנדה , שבמזרח אפריקה , שהייתה תחת שלטון בריטי. ההצעה מצאה חן בעיני הרצל בעיקר בגלל הפרעות שעברו על יהודי רוסיה באותה התקופה. הרצל הביא את ההצעה לדיון בפני באי הקונגרס ה-6.נימוק אחד בעד ההצעה היה כי זה יהיה פתרון זמני "מקלט ללילה" עבור היהודים. נימוק נגד ההצעה : "אין ציונות ללא ציון" כלומר אי אפשר להגשים את הציונות לא בא"י.
8 . אימפריאליזם- הגדרת התופעה , שתי סיבות להיווצרותה במאה ה-19. "הרחבת המדיניות הלאומית בכיוון מדיניות עולמית פעילה , שמשמעה בניית אימפריה על יסוד רכישת קולוניות ( מושבות) , הרחבת הצי והצבא ככליה של מדיניות זו , תפיסת "מקום בצמרת" בין מעצמות העולם ויצירת בריתות אירופאיות בעלות משמעות עולמית". סיבה ראשונה להיווצרות האימפריאליזם היא הסיבה הכלכלית חיפשו אחרי חומרי גלם חדשים כמו פחם , נפט , ברזל , שווקים חדשים לבחורות האירופאיות והשקעות הון בארצות שמעבר לים על מנת לגרוף רווחים גדולים וכן סיבה תרבותית : חובת האדם האירופאי להביא את התרבות "הגבוהה" לעמים בעלי תרבות "נחותה", ופעילות מיסיונרית על מנת לקרב את האוכלוסייה את הנצרות.
9. סכסוך פאשודה , 1890- מי היו הצדדים היריבים , עיקרי הסכסוך , תוצאותיו.
סכסוך בין צרפת ובריטניה על מקורות הנילוס /דרום סודאן. מאבק בין בריטניה וצרפת על אזורי השתלטות באפריקה , הבריטים חששו מהשתלטות על מקורות הנילוס ושלחו כוחות צבא ממצרים כדי לכבוש את סודן. כוח צרפתי הקדים אותם והשתלט על פשודה. הבריטים דרשו מהכוח הצרפתי לסגת, נוצרה מתיחות שכמעט גרמה למלחמה. צרפת ויתרה לבריטניה והצבא הצרפתי נסוג מסודן , בריטניה וצרפת הגיעו להסכם בעניין חלוקת אזורי השפעה באפריקה , להסכם בין בריטניה וצרפת באפריקה הייתה השפעה על היחסים ביניהן באירופה.
10. מלחמת הבורים- שתי סיבות למלחמת הבורים , תוצאות המלחמה.
הסיבות היו בעיקר עושרן הגדול ביהלומים ובזהב של המדינות הבוריות שמשכו אליהם פועלים בריטיים שהתלוננו על קיפוח זכויותיהם ונתנו עילה להתערבות .וגם דמותו של ססיל רודס שהיה הן אימפריאליסט השואף להרחיב את הקיסרות הבריטית , והן אדם פרטי הרוצה להגדיל את עושרו. ב- 1899 פרצה מלחמה בין הבריטים לבורים בדרישה שהבריטים ירחיקו את כוחותיהם מגבול המדינות הבוריות , תחילה סבלו הבריטים מנחתות מספרית , אח"כ הביאו תגבורת גדולה והשתלטו על שטחי הבורים . לאחר שהבורים נכנעו והמלחמה הסתיימה , הגיעו הבריטים למסקנה כי מוטב לנהוג בדרך של פיוס , בשנת 1910 קמה הפדרציה של דרום אפריקה , שכללה את מדינות הכף ונטאטל הבריטית ואת שתי המדינות הבוריות.